Interaccions #003
Connectar menys i millor, art digital per a principiants, Figma Config, consells per dissenyar data tables, newsletters que pleguen i apps socials prescindint de les vanity metrics, entre d'altres.
Hola! El meu nom és Sergi Muñoz Contreras i això és Interaccions, una newsletter en català dirigida a ments curioses i centrada en la cultura, la tecnologia i el disseny. Pots llegir més sobre tot plegat, consultar l’arxiu de publicacions o subscriure’t per rebre-la al teu correu directament.
Benvinguts a l’edició 003!
Daylight Computer ha fet força soroll a les xarxes darrerament amb la seva promesa d’un ordinador “més saludable i humà, que respecti la nostra salut, atenció i llibertat.”
El web i tot el tractament de marca són fantàstics i el primer producte que han llençat, DC-1, també ho sembla: una tauleta de deu polzades i escaig amb pantalla monocroma semblant a l’e-ink però de millors prestacions, sense emissions de llum blava i optimitzada per a la lectura i l'escriptura. Afirmen que ofereix una experiència similar a la d’un monitor normal, sense els seus inconvenients, bona bateria, rendiment, connectivitat, inclús accessoris, etc. i volen, amb tot plegat, minimitzar distraccions, evitar adiccions i ajudar-nos a enfocar i ser productius, només quan cal.
Així, la gran diferència amb els seus competidors (Boox, HannsNote, Eyemoo o ReMarkable, entre d’altres) seria aquest posicionament “conscient” i, tot i que no crec que sigui un producte que acabi esdevenint massiu, sí que em semblen interessants les iniciatives que volen desintoxicar-nos i fer-nos connectar menys i millor, com fan també els de Light Phone, “un telèfon dissenyat per a fer-se servir el menys possible”.
Layers és una alternativa més a Behance, Dribbble i similars per a professionals del disseny que vulguin crear el seu portfolio, amb un disseny força cuidat i algunes funcions socials i de cerca de feina interessants. M’agrada especialment això: “A design platform that asks, does a community need vanity metrics to thrive?”, tota una declaració d’intencions.
Deu o dotze anys rebent cada dia Sidebar i ara fa uns dies l’autor va anunciar que plega per costos i falta de temps. Una llàstima, tot i que manté un arxiu amb totes les edicions publicades.
Patrons de Disseny a aplicar en projectes de Data Tables, un article que m’hagués anat realment bé fa un parell de temporades quan vaig desenvolupar un projecte d’aquest tipus i vaig tenir que anar aprenent i aplicant “sobre la marxa”.
Obscurify utilitza l'API de Spotify per analitzar el teu historial, aportar-te algunes mètriques que sempre fan gràcia i recomanar-te cançons poc conegudes que podrien encaixar en els teus gustos.
L’Antònia Folguera (una de les comissàries de Sónar+D) va publicar fa uns dies un article sobre art digital per a principiants al butlletí BUMP! de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb una gran quantitat de referents interessants.
Resum de tot allò presentat per la gent de Figma al seu esdeveniment anual, Config.
La presència del català puja a Google, gràcies a un canvi en l'algoritme promogut per l'Aliança per la Presència Digital del Català: passa del 34% al 56%.
Gràcies per llegir fins aquí!
Aquesta edició d’Interaccions s’ha redactat escoltant “Dopesmoker” de Sleep, obra seminal en el stoner i doom metal amb una gènesi curiosa.
Si t’ha agradat, comparteix aquesta publicació per ajudar-me a arribar més lluny. Em pots trobar a xarxes com @sergimcontreras o contactar per correu.